Eugene en Marie zijn 2 handen op één buik.
Voor Eugénie begon het allemaal in 2005 toen ze voor enkele maanden alleen naar Ecuador vloog. Toen deze verstokte fijnproever het proces van chocolade maken ontdekte, kreeg haar toekomst een nieuwe betekenis! Bij haar terugkeer begon ze met een managementopleiding aan het ICHEC en een chocoladeopleiding aan Covi. Toen ze moeder werd besloot ze haar eigen smeerpasta’s te produceren om het beste te bieden voor haar kinderen.
10 jaar na Ecuador verkoopt ze haar eerste potje Choco hazelnoot, de familie en het bedrijf groeien, de smaken vermenigvuldigen en het team breidt uit… En dan komt Marie in the picture!
Sinds haar eerste stapjes was ze al verslaafd aan chocolade en ontwikkelde Marie een acuut ecologisch bewustzijn tijdens haar studies milieuwetenschappen door een jaar te reizen met de fiets in Canada. Overtuigd door de waarden waarvoor Eugene staat, besloot ze in 2020 tot het team toe te treden, gedreven door de wens om de Belgische markt te overspoelen met gezonde en ethische producten en bij te dragen aan een verstandig consumptiepatroon.
Een verbintenis vol betekenis!
Eugénie en Marie zijn twee vrouwen, twee Brusselaars, twee collega’s, twee moeders, maar vooral twee vriendinnen met een oneindig (maar niet onbelangrijk) gevoel voor humor.
Made with laugh by Marie and Eugénie.
Eugène Chocolatier is een merk van smeerpasta’s. De productie gebeurt met biologische ingrediënten, zo lokaal mogelijk en op traditionele wijze.
Eugène Chocolatier wil kwalitatieve smeerpasta’s weer tot leven brengen zonder enig compromis met het recept.
Een terugkeer naar de essentie… Geen toegevoegde oliën, geen conserveringsmiddelen of andere overbodige ingrediënten!
Twijfels? Kijk eens naar de ingrediënten…
LAAT U VERRASSEN DOOR DIT CONCENTRAAT AAN KNOW-HOW UITGEDRUKT IN EEN REEKS SMEERPASTA’S VAN TOPKWALITEIT
Stop met lezen… Proef!
Eugène is een en al potten in de winkelrekken, maar niet alleen dat.
Deze ambachtsvrouwen ontwikkelen ook recepten voor particulieren en bedrijven. Verschillende andere merken hebben reeds beroep gedaan op Eugène om onder private label te produceren.
De verschillende producten worden ook gebruikt in de leukste brunch-lokaaltjes of door ijssalons die onder andere dol zijn op de pure praliné of de karamel met gezouten boter !
HEB JE EEN LEKKER IDEE IN GEDACHTEN ? CHALLENGE ACCEPTED !